Onderhoud

Is uw dak toe aan een onderhoudsbeurt? Ook hiervoor bent u bij Huisman Rietdekkers aan het juiste adres. (Delen) vernieuwen, opstoppen, blank verstoppen, nieuwe loodlappen aanbrengen, de nok herstellen, u mag het zeggen, wij staan graag voor u klaar. Renovatie van uw rieten dak kan op uiteenlopende manieren, voor uiteenlopende budgetten. Neem contact met ons op, dan denken we met u mee over de beste oplossing voor uw situatie.

Bent u toe aan een nieuw dak?

Een nieuw rietgedekt dak geeft een mooie uitstraling van uw woning en daarom zal Huisman Rietdekkers er alles aan doen om die uitstraling naar tevredenheid te bewerkstelligen. Een nieuw rietendak geeft uw woning weer een sfeervolle en landelijke uitstraling waar u met plezier in woont. Sloop en afvoer van het rieten dak, verschillende timmerwerkzaamheden, veranderen van de onderconstructie etc. Ook voor die werkzaamheden bent u bij Huisman Rietdekkers aan het juiste adres. Wij verzorgen het dak, zodat het er weer prachtig bij ligt.

Andere factoren die invloed uitoefenen op de levensduur, maar dan in wat mindere mate zijn:

  • Mos en algen aangroei
  • Onderconstructie

Er zijn verschillende onderconstructies mogelijk.
De twee bekendste zijn:

  • Een op rietlatten gebonden dak met- of zonder afbetimmering. Beter bekend als traditioneel dak.
  • Een schroefdak, op plaatmateriaal of op een schroefbaar isolatiepaneel.

Het schroefdak is ten opzichte van het traditioneel dak een stuk brandveiliger.

Duurzaam

Een van de meest gestelde vragen is: hoe lang gaat zo’n dak nu mee? Dit vinden wij de moeilijkste vraag die u kunt stellen :). Het is een vraag die valt in de categorie; hoe lang gaan mijn autobanden mee, of hoe lang doe ik met m’n schoenzolen. Er zijn uiteraard wel een aantal punten te noemen die van (grote) invloed zijn op de levensduur. Ook leuk om onderstaande punten eens te bekijken in het landschap, een opmerkzame kijker kan dit echt terugzien:

  • De schuinte van het dak: Hoe platter een dak, hoe korter hij meegaat.
  • De ‘kant’ van het dak: Een dak op op het westen georiënteerd, heeft meer last van weersinvloeden en bijna altijd een kortere levensduur.
  • Begroeiing: Staan er veel bomen of bosschages rondom het object, dan is dat nadelig voor het riet.
  • Drogen: Hoe hoger het object staat, hoe beter het riet droogt, hoe langer het meegaat.
  • Hoogte van het dak: Hoe korter het dak, hoe beter.
  • De vuistregel voor de levensduur van een rieten dak is 30 jaar. Maar, zoals hierboven aangegeven, dit is zó globaal dat het eigenlijk een weinig zeggend gegeven is.
Menu